Yoga

De vorm Yoga die ik geef is Hatha-Yoga, deze Yoga vorm is het grondbeginsel van alle Yoga vormen. De les bestaat uit houdingen en oefeningen waarbij alle spieren van het lichaam gebruikt worden. De houdingen maken je bewust van de spanning die er is in het lichaam. Spanning maakt de spieren kort en stijf, waarbij je belemmert wordt bij het maken van bewegingen. We werken aan het losmaken van de spanning doormiddel van bewust gebruik te maken van onder andere de ademhaling. Door het sturen van de adem en een houding te doorvoelen, leren we om te gaan met emoties en stress die verbonden zijn met de spieren die hieronder lijden. Het doel van Yoga is om uiteindelijk meer innerlijke rust te ervaren en in verbinding te treden met de essentie van het Zelf.

Pilates

Pilates is een rustige bewegingsvorm. Tijdens de Pilates les werk je aan een soepel en sterk lichaam. Je versterkt de kern spieren waardoor het lichaam een betere houding krijgt. We streven ernaar elke beweging zorgvuldig en gecontroleerd uit te voeren. De ademhaling gecontroleerd houden is, net zoals bij Yoga, een belangrijk aspect. Pilates training is voor een groot deel stabiliteitstraining. Je leert hoe je de verschillende delen van je lichaam verbindt, met name het bekken-romp gebied.  

Yogalates

Yogalates is een combinatie les van Yoga en Pilates. De dynamische Pilates oefeningen worden afgewisseld door de statische en zittende houdingen van de Yoga les.  Ook deze lesvorm zorgt voor ontspanning en brengt je meer in contact met jezelf, maar vooral maakt het je fysiek sterker:  je buik-; rug-; bil- en beenspieren worden steviger.